Hoe kun je heel gemakkelijk een WWFT check uitvoeren?

WWFT check

Als je wilt in- of verkopen aan/met een bedrijf in het buitenland dat je nog niet kent, en je wilt een WWFT check laten uitvoeren voordat je dit doet, dan kun je daarvoor het beste aankloppen bij Debiteuren Zeker. Daar hebben ze namelijk handige software ontwikkeld om de identiteit van de persoon waarmee je zaken wilt doen te controleren. Het systeem waar ze gebruik van maken stelt u in staat om dossiers aan te maken van cliënten, en deze voor onbepaalde tijd te monitoren. Het is echt een all-in-one systeem dat het je vergemakkelijkt om je zakelijke mogelijkheden te onderzoeken, en bovendien voldoe je met zo’n WWFT check van Debiteuren Zeker aan de vereisten die gelden met betrekking tot de WWFT wet.

Een WWFT check controleert of je klant legitiem is

Het is niet de bedoeling dat je zomaar met een buitenlandse klant zaken gaat doen zonder deze aan een uitgebreide controle te onderwerpen. Sterker nog, je kunt rekenen op een boet als je zomaar geld aanneemt van klanten die je niet hebt gecontroleerd op legitimiteit. Een WWFT check uitvoeren wil zeggen dat je controleert of de identiteit van deze zakenrelatie klopt. Dit is natuurlijker niet zo makkelijk als het lijkt, en daarom heeft Debiteuren Zeker daar handige software voor ontwikkeld. Daarmee kun je dat in enkele stappen doen. Door gebruik te maken van deze software toon je bovendien aan dat je je bewust bent van je verplichtingen met betrekking tot de WWFT wet en dat je zo’n WWFT check op de juiste manier uitvoert. Je kunt jezelf dan dus vrijwaren van schuld mocht er toch blijken dat er iets niet helemaal pluis is bij deze zakenrelatie.

Waarom is de WWFT wet zo belangrijk?

De wet ter voorkoming van witwassing en financiering van terrorisme is in het leven geroepen om de verantwoordelijkheid van deze gevolgen ook bij ondernemers en bedrijven te leggen. Zij zijn namelijk degenen die op grote schaal in aanraking kunnen komen met zwart geld, en dus degenen die tijdig aan de bel kunnen trekken als iets niet helemaal in de haak voelt. De wet schrijft voor dat je melding moet maken als je het gevoel hebt dat een klant of een transactie verdacht is. Doe je dit niet, dan ben je strafbaar. Wil je zeker weten dat je op alle vlakken voldoet aan de voorwaarden van de WWFT wet? Vraag dan snel een gratis demo aan van de software van Debiteuren Zeker, want daarmee dek je je op alle vlakken in en voldoe je aan alle voorwaarden. 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *