Maak je bedrijf zichtbaar met raambelettering Rotterdam

raam

Rotterdam is misschien wel dé stad van de ondernemers. Er zijn tal van winkels en bedrijven in deze bruisende havenstad. Om je bedrijf zichtbaar te maken kun met raambelettering in Rotterdam verschil maken. Je kent misschien wel die bedrijven die meer dan twintig keer hun logo op de gevel hebben staan. Goede raambelettering werkt niet zo. Het is een combinatie tussen branding van je logo en de merkbeleving met je huisstijl. In deze blog lees je meer over waar je op moet letten om een goede raambelettering te ontwerpen.

Een raambelettering in Rotterdam is zo makkelijk nog niet

Wanneer je het enige bedrijf bent in de straat, dan is je logo erop zetten voldoende. Maar in een stad als Rotterdam zitten tot ver in de buitenwijken de winkels krap naast elkaar. Zoveel ondernemers die je willen helpen aan de producten en diensten die je nodig hebt. Hoe bepaal jij bij welke winkel je naar binnen loopt? Je raambelettering is de eerste indruk die de klant krijgt wanneer hij je pand passeert. En met die indruk wil je dat de klant voet zet in jouw mooie Rotterdamse onderneming. Of je nu fietsen verkoopt, telefoon reparaties uitvoert of bedden verkoopt. Wat zet je dan op je raam om die bezoeker naar binnen te krijgen? Hier volgen vijf tips!

Tips voor een goede raambelettering

Aan de hand van deze tips kun jij je raambelettering alvast gaan uitwerken. Heb je een goed beeld van wat je wilt? Dan is het tijd om een raamsticker te bestellen of een professionele plakker erbij te halen.

  1. De naam van je bedrijf staat centraal, dit moeten mensen onthouden of herkennen. Laat je logo goed opvallen, maar laat hem niet te vaak terug komen. Maximaal 1 keer per raam, zeker niet vaker.
  2. Plaats een tijdelijke actie in een opvallend vlak zoals een cirkel en wissel deze eens in de maand tot maximaal eens in de drie maanden. Zo valt je pand iedere keer weer op en wordt de passant uitgenodigd naar binnen te gaan.
  1. Zorg voor een goede huisstijl. De kans is tegenwoordig groot dat mensen je bedrijf op internet zijn tegengekomen. Zorg ervoor dat de kleuren, foto’s, letters en het logo overeenkomt op het pand als wat men op je site en socials gezien heeft.
  2. Hou ruimte over om naar binnen te kijken, uiteindelijk gaat niemand graag een pand in waarvan hij niet kon zien wat er achter de voordeur zat.
  3. Voorkom een overvloed aan informatie. Keep it simple! Beter één boodschap goed overbrengen dan meerdere half.

Aan de slag met je belettering van je pand

Nu heb je een goede dosis inspiratie om lekker met je raambelettering in Rotterdam, of als je uit een ander deel van het land komt, vanaf die locatie met je pand bezig te gaan. Hou er rekening mee dat per regio wat mensen aanspreekt kan verschillen. Hou ook eens een tijdje je concurrenten in de gaten om te kijken hoe die het doen. Of schakel een professional in die jou hierbij gaat helpen.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *