EMS training

Electro Muscular Stimulation

Iedereen wil graag een mooi lichaam en we doen er alles aan om spieren te kweken en af te vallen. Naast een gezonde levensstijl is voldoende bewegen de overduidelijke boodschap voor een mooi en gezond lichaam. Maar niet iedereen heeft evenveel tijd om een paar keer per week naar de sportschool te gaan. Als dat bij jou het geval is, ontdek dan hoe je met  EMS training afvallen kunt.

Wat is EMS-training?

Misschien heb je er nog nooit van gehoord en weet je niet dat je met EMS training afvallen en spieren kweken kunt. EMS staat voor Electro Muscular Stimulation. Je spieren krijgen tijdens de fitnesstraining impulsen door elektroden die zijn verwerkt in een pak dat je draagt. Gebaseerd op je lichaamsgewicht en met de hulp van een trainer, voer je tegelijkertijd bepaalde oefeningen uit.

Hoe werkt deze EMS-training?

Voordat je begint te trainen, trek je een speciaal pak aan met elektroden en plaats je op je armen en benen ook nog eens elektroden, al deze elektroden worden verbonden met een apparaat. Vanaf het moment dat je trainingsprogramma start, wordt het effect dat de training op je spieren heeft, versterkt door de elektriciteit, je krijgt als het ware een boost. Bij een normale training geven je hersenen de spieren impulsen, hier gebeurt dit door de elektroden. Door deze extra impulsen kun je elke spiergroep in je lichaam trainen in maar 20 minuten tijd. Een training waar je normaal gezien meer dan 3 uur voor nodig hebt.

Wat zijn de voordelen van EMS-Training?

  • Je energie verbruik wordt verhoogd waardoor het vetpercentage vermindert en je met EMS training afvallen
  • Je bouwt conditie en spieren op.
  • Je bloedsomloop verbetert en de stofwisseling wordt gestimuleerd.
  • Je krijgt in korte tijd een beter figuur.
  • Rugklachten verminderen of worden voorkomen doordat je spieren worden getraind.

Met EMS-training gewicht verliezen

Doordat de training je vetverbranding stimuleert en er gefocust kan worden op spieren die moeilijk te trainen zijn, merk je al heel snel welk effect het heeft op je lichaam. Natuurlijk is het voor het verliezen van gewicht belangrijk om naast de training ook je levensstijl aan te passen. Een combinatie van voldoende bewegen en gezonde voeding levert steeds het beste resultaat.

Is EMS-training geschikt voor iedereen?

Als je gezond genoeg bent om te sporten dan is deze training ook geschikt voor jou. Er zijn wel enkele omstandigheden waar EMS-training vermeden moet worden:

  • Als je last hebt van hartritme stoornissen.
  • Als je een pacemaker hebt of een andere elektronische implantaat.
  • Als je last hebt van epilepsie.
  • Als je het risico hebt op bloedingen of trombose.
  • Als je zwanger bent.

Bij twijfel kun je het beste je huisarts om advies vragen.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *